Leksaker som passar till små barn

Att köpa leksaker till barn är enkelt, men att köpa leksaker till riktigt små barn kan vara betydligt svårare. Tyvärr händer det varje år många olika typer av olyckor just när små barn har använt sig av leksaker som inte varit säkra eller lämpliga nog. Med det sagt betyder det däremot inte att det inte finns riktigt bra och underhållande leksaker till små barn. Sanningen är att de enklaste ting kan vara världens bästa leksak.

Ska du införskaffa dig en bra barnvagn kan titta på märket Cybex som du hittar på bland annat BigBaby. Här finns det även mängder med lämpliga leksaker för små barn. Dock kan det vara så att du kanske redan vill titta på vad du har i hemmet innan du köper nytt. Därför har vi gjort en lista på otroligt underhållande och roliga leksaker som du faktiskt kan tillverka alldeles själv. Oroa dig inte! Du behöver inte ha haft högsta betyg i varken syslöjd eller träslöjd i skolan för att lyckas!

Leksaker du kan tillverka själv

  • Med en liten plastburk och linser, pasta eller bönor kan du komma långt. Fyll burken med önskat livsmedel och låt den fungera som en skallra. Det gäller naturligtvis att pastan eller linserna är torra och okokta för att detta ska fungera.
  • Papperslådor är utmärkta att återbruka och kan fungera som nästan vad som helst. Varför inte bygga ett eget dockskåp, stall eller kanske ett garage till småbilarna?
  • En väska med olika föremål i kan vara hur kul som helst. Fyll en väska med slevar, färgglada papper, ett gosedjur, skallror och annat kul. Låt barnet packa upp och packa ner.
  • En simpel gammal skokartong kan bli en supermysig docksäng!
  • Hur roligt är det inte att leka med toalettrullar? De kan stå upp, tejpas ihop till en kikare, målas i härliga färger eller rulla runda på golvet. Dessutom är de billiga och tillverkas i stort sätt av sig själv när toalettpappret förbrukas som vanligt.
  • Kommer du ihåg hur spännande kökslådorna var när du var liten? Det fanns ju så otroligt många roliga saker där. Skapa en kökslåda som bara är för barnet och låt det finnas träslevar tillgängliga, men undvik plastslevar i den mån du kan. Kanske några burkar och även lock och kastruller som man kan banka på kan få plats i lådan.

Syftet med leksaker

Leksaker är inte bara ett sätt för barnet att ha kul och underhållas, utan med leksaker kan man även stimulera och utveckla barnets kreativa förmåga. Detta kommer i sin tur att hjälpa ditt barn i många andra typer av sammanhang, t.ex. för att förbereda det för sociala sammanhang. Med hjälp av leksaker kan man också lära sig otroligt mycket. Barnet får möjlighet att utveckla sin motorik, vilket naturligtvis också kommer bidra till en bättre utveckling.

marinate