Ansiktsmålning – alla barns favorit

Fantasin är ett av barnens bästa redskap för att ha roligt. Därför är det så klart en tidlös favorit bland barn att klä ut sig och måla sig i ansiktet. Just den dekorativa ansiktsmålningen har blivit ett uppskattat inslag på kalas och andra festliga tillställningar. Nu för tiden finns det dessutom betydligt bättre och framför allt barnvänliga ansiktsfärger.

Bra och säkra produkter

Ansiktsmålning är inte direkt något nytt fenomen när det kommer till barn och lek. Utvecklingen gällande produkterna har däremot avancerat när det kommer till innehållet. Dagens smink som används till ansiktsmålning på barn är generellt sett inte lika skadliga som tidigare. Det bör dock ändå betonas att du som förälder bör ta en närmare titt på innehållsförteckningen. Du kan på så sätt garantera att sminket inte innehåller miljöbovar eller andra skadliga ämnen. På Naturskyddsföreningens hemsida kan du läsa mer om smink och farliga PFAS ämnen.

Ansiktsmålning bör allra helst utföras med anpassade produkter till den här sortens sminkning. Din egen sminkväska med allt från eyeliners till lyxiga contouring produkter kan du med andra ord hålla gömd från barnen. Det är dock lika viktigt att förvara barnens ansiktsfärger på rätt sätt som ditt eget vardagssmink. Färgerna kan annars lätt torka och allt för många fingrar i sminket leder till bakterier som sedan appliceras på barnens hud. Självklart ska barnen få leka lejon, prinsessa eller fjäril, men det bästa är att du som förälder förvarar ansiktsmålningen på säker plats. Det stående tipset är att inte satsa på det absolut billigaste alternativet. Att betala några kronor mer för kvalitet är väl värt sitt pris i längden. Färgerna kommer att hålla längre och det rör sig garanterat om bättre produkter rent generellt.

Möjligheterna är oändliga

En av de stora anledningarna till varför barn älskar ansiktsmålning är dess fantasi och magi. Det behövs egentligen inte mycket till smink för att barnet ska inta rollen som till exempel prinsessa eller lejon. Barnet står själv för den stora dosen fantasi som krävs för att leka utifrån ansiktsmålningen. En målad prinsesskrona i pannan och barnet kommer känna sig som den finaste prinsessan i rummet!

Det finns mängder av möjligheter när det kommer till ansiktsmålning och lek. Att bli målad kan vara ett spännande inslag på kalaset samtidigt som det alltid är roligare att leka i full mundering. Oavsett om det är dags för Halloween-fest eller karneval är en snygg ansiktsmålning på sin plats.

Du behöver inte vara konstnär eller utbildad sminkös för att klara av uppgiften att förvandla ditt barn till en prinsessa. Det finns nämligen praktiska guider som hjälper dig att måla olika “roller” steg efter steg. En enkel sökning på nätet ger dig massor av smink-guider; från prinsessor och Disney-figurer till djur och läskiga vampyrer!

marinate