Vattenleksaker gör barnet glad

Att köpa nya leksaker till sitt barn eller någon annans barn är alltid roligt, speciellt när man ser glädjen i barnets ögon. Många barn tycker att det är extra roligt att få leksaker som de kan ha med sig in i badrummet, som även går att ha i vatten. Det finns dock de leksaker som inte är optimala för barn att leka med och därför är det viktigt att undersöka så att det inte finns exempelvis gifter i plasten som leksaken är gjord av. När man säkerställt detta finns det inget som hindrar att köpa massor av vattenleksaker till barnet.

 

Gör det roligt att tvätta sig

Långt ifrån alla barn tycker att det är roligt att tvätta sig, speciellt när de är små. Därför kan leksaker vara ett sätt att göra processen roligare. Det finns allt från små plastleksaker till fontäner som går att ha med sig in i duschen eller i badkaret. Dessa kommer göra att barnen har något annat att tänka på och inte blir lika uttråkade.

Barnleksaker som går att använda i vatten är ofta gjorda i plast. Ovan nämndes att det kan finnas gifter i en del plastleksaker och att barn inte bör leka med dessa. Ett enkelt sätt att avgöra om barnet ska få leka med plastleksaken eller inte är att lukta på den. Har leksaken en stark doft av plast eller parfym rekommenderas det inte att ge denna till barnet.

Ett annat tips är att utesluta leksaker som är tillverkade i återvunnen plast, detta på grund av att det finns en del giftiga ämnen som fortfarande är godkända att använda i dessa leksaker. I de nytillverkade plastleksakerna är dessa ämnena dock förbjudna att använda sig av i tillverkningsprocessen.

Belysning är A och O

När barnet ska ta ett längre bad eller en längre dusch för att hinna leka med sina leksaker är det viktigt att tänka på belysningen. Belysningen här behöver inte vara så stark och en mysigare ljussättning är att fördra. Däremot behövs det en annan typ av belysning när städning av badrummet ska ske. Då är det viktigt att ha en belysning som är starkare så att man enkelt kan se var smutsen döljer sig.

Eftersom man behöver olika typer av belysning i badrummet kan det vara bra att använda sig av dimningsbara badrumslampor som gör att det är enkelt att skifta mellan de olika belysningsalternativen. Dessa badrumslampor kommer göra det möjligt att först ha en mjukare och behagligare belysning när barnet leker med sina leksaker, men så fort det är dags att tvätta sig och gå upp är det enkelt att få en starkare belysning. Ett annat tips är att inte endast sätta badrumslampor i taket utan även på väggarna, vilket kan skapa en fin inredningsdetalj.

marinate