Surfplattan – leksaker i leksaken

Varför köpa massvis av dyra leksaker när du kan ge dina barn allt i ett enda paket? En iPad eller surfplatta roar i timmar och innehåller massor av filmer, spel och bilder som gör gott för både stora och små. En perfekt sysselsättning under långa bilfärder, flygturer eller när du behöver jobba ostört.

Vilken surfplatta är den bästa?

När det kommer till surfplatta finns det otaliga modeller att välja på. Många är dock överens om att Apples iPads är de bästa eftersom de också är lätta att kontrollera för de vuxna så att barnen inte surfar runt där de inte ska. Du kan även se hur mycket skärmtid som spenderas på plattan vilket gör att du kan dra ner tiden om det skulle behövas.

Apple har också utvecklat iPad mini som är lätt att ta med sig och hantera även för det mindre barnet. Den är lätt att bära och hålla i vilket små barn uppskattar. Samtidigt finns massor av roliga appar för alla åldrar. Små barn gillar helt klart Apples iPads bäst men Android har många bra modeller också. Ett tips är att fortsätta med samma varumärke som ni började med, annars kan det bli svårt och knepigt för barnet att lära sig något nytt. Men angående Android har du ganska många variationer att välja mellan.

Varva surfplattan med andra leksaker

Även om du har mängder av olika “leksaker” i surfplattan som underhåller och glädjer, är det viktigt att barnen får utveckla motoriken och grupplekar rent fysiskt. Det görs bäst med leksaker från https://estore.nu/sv/ där du kan köpa gosedjur, Lego och annat skoj som barnen kan hålla på med själva eller tillsammans med kompisar. Samtidigt får de röra på sig och använda sin fantasi på ett annat plan än när de bara sitter framför skärmen. En bra balans av båda är det bästa.

Bästa barnvakten

Det råder ingen tvekan om att en surfplatta är en enastående barnvakt. Samtidigt ska den inte missbrukas. Bäst är den om den ibland får sällskap av en vuxen, alternativt ett äldre syskon, som kan hjälpa barnet. Om barnet är med en vuxen då och då vänjer det sig också vid att enbart surfplattan inte är tillräcklig. Tänk på att den sociala aspekten är ännu viktigare.

marinate