Läskiga leksaker

Många barn tycker att det är spännande när du berättar spökhistorier eller läser berättelser om monster och troll. Det pirrar i magen medan du målar upp bilder av folksagornas häxor och mytologiska hydror och det brukar uppskattas om du ackompanjerar ditt berättande med gester, ljud och ansiktsuttryck.

Nu handlar det naturligtvis inte om att skrämma livet ur småttingarna, utan snarare om att på en lämplig nivå ge lite spänning och skräckfylld förtjusning och det finns massor av alternativ för barn som gillar pirr. Monsterfilmer och -leksaker, spel med spökteman och böcker med flikar där allehanda otäckheter poppar upp är alla uppskattade exempel, för att inte tala om olika utstyrslar och maskeradkläder.

Kusliga kalas

Om du har barn som gillar spänning och att klä ut sig kan du fixa ett kalas med halloween tema som verkligen kommer att gå hem bland kompisarna. Du kan dekorera med spindelnät, svarta ballonger och hängande drakar och låta barnen klä ut sig till spöken och zombies. Tänk dock på att inte gå för långt då det idag finns halloween dekorationer som är så realistiska att de kan bli lite för mycket. Spara dem till vuxenfesten i stället och låt knoddarnas kalas gå i ett mer sagolikt monstertema som ger en liten adrenalinkick men inte leder till telefonsamtal från upprörda föräldrar.

Spöklika spel

Det finns många spel och leksaker med olika spök- och monstermotiv som du och barnen kan finna mycket nöje i. Genom att använda dockor, lego och pussel kan skräcktemat bli både fantasifullt och pedagogiskt och du kan låta barnen hitta på egna spökhistorier tillsammans. Sätt upp en teaterpjäs där leksakerna blir både rekvisitan och rollinnehavarna och bjud in kompisarna på en föreställning utan like.

Ett annat kul sätt att få med mer skräck i leken är att måla och skapa med hjälp av lera, färg och andra material. Slime är alltid uppskattat av småttingarna men också ansiktsmålning där barnen kan få se ut som sina favoritmonster och sagofigurer. Gör egna vaser av lera och måla ögon och tänder på dem, skissa ett stort spökslott som barnen kan måla detaljer på eller gör roliga t-tshirts med monstermotiv genom att rita med textilpennor. Allt som krävs är lite kreativitet och ungar som gillar spänning och tillsammans kan ni få en kul och kuslig upplevelse tillsammans.

marinate