Inred barnrummet med en snygg fototapet

När man inreder ett barnrum har man verkligen möjlighet att ta i och vara lite extra kreativ. Ett barnrum ska nämligen inspirera till lek genom att väcka fantasin. Innan du börjar med inredningen kan det vara bra att tänka på väggarna. Vad sägs om att ge rummet ett helt nytt liv med en snygg fototapet?

Vad är en fototapet?

Du kanske ställer dig lite undrande till vad en fototapet egentligen är? Då följer här en förklaring. Vanliga tapeter är ju antingen enfärgade, eller har ett återkommande mönster, till exempel blommor. En fototapet består istället av ett helt motiv som täcker en vägg. Det ser helt enkelt ut som att du skulle ha satt en bild på väggen när du har satt upp en sådan. Det här ger ju en mängd roliga möjligheter till ett barnrum. Vad sägs som en tapet med favoritfiguren, en stjärnhimmel, en giraff eller kanske ett fotbollsmotiv? Här väljer du naturligtvis utifrån ditt barns önskemål och intressen. Hos Familjetapeter.se hittar du en mängd fototapeter att välja bland. Det är bara att börja botanisera i sortimentet. I ett barnrum kan du ha nästan hur kreativa idéer som helst utan att det blir konstigt. Det är det som gör det så roligt att inreda den här typen av rum.

Att sätta upp fototapeter själv

Även om det verkar avancerat så är det faktiskt inte speciellt svårt att sätta upp fototapeter själv. Motivet består av flera våder som tillsammans blir en färdig bild. Du tapetserar med andra ord precis som vanligt. Tänk bara på att vara noga med att mönsterpassa eftersom ett misstag blir väldigt synligt på den här typen av tapet. Här kan du läsa mer om hur du tapetserar på bästa sätt.

Placering av tapeten

Innan du sätter upp tapeten är det viktigt att du tänker igenom var i rummet den passar bäst. Att sätta tapeten på en vägg där det ska stå höga möbler, till exempel bokhyllor, är en dålig idé eftersom motivet försvinner. Placera hellre tapeten framför skrivbordet eller sängen så att den verkligen kommer till sin rätt. Det kan förresten vara kul att komplettera fototapeten med andra detaljer i rummet. Leta efter inredning som passar den tapet du har valt. Är det basket som är grejen där hemma så kan det vara snyggt att hänga upp en basketkorg i rummet. Föreställer tapeten istället hästar kan du komplettera den med kuddar med hästmotiv. Bara fantasin sätter stopp.

marinate